't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Spelideeën > Morse in HTML
« vorige volgende »

Morse in HTML

Voor welke doelgroep is het spel bedoeld Alle leeftijden
Nr.
Deelnemers 1 persoon
-
Tijdsduur 10 minuten
Kosten -
 []

Dit programma draait in je HTML browser en maakt gebruik van java. Je kan het programma plaatsen in een web pagina op je JOTA-JOTI site maar ook stand-alone op een PC.

Morse in HTML vertaalt tekst  naar morse, morse naar tekst, en speelt je morse bericht af.

Tekst naar Morse

Typ de letters, cijfers, en leestekens in het "Input" vak en klik op de "Translate" knop om het te vertalen. Tekens die niet in het morse alfabet voorkomen worden door het programma weg gehaald. In het onderste vak komt je tekst in leesbare morse tekst (punten en strepen) te staan. Wil je luisteren naar het morse bericht dan klik je op de "play" knop. Daarvoor moet je wel een werkende geluidskaart hebben. De senlheid waarmee het bericht wordt geseint kan je kiezen met het "pull-down" menu.

Morse naar Tekst

Je kan het bericht in morse ook in punten en strepen intypenin het bovenste vak. Gebruik daarbij de '.' voor een punt en '-' of '_' voor een streep. Tussen de letters moet een spatie staan en tussen de woorden een '/' of een '|'. Wanneer je op de "Translate" of "Play" knop klikt zal het programma tekst een beetje netter maken en het vertalen in leesbare tekst. Als het een letter niet kan "lezen" zal het een '*' in de vertaling.

Downloads 
morse in html. ZIP Bestand
   
Dit materiaal in gepubliceerd onder een
Creative Commons Licentie tenzij anders vermeld
Creative Commons License

 


Bron: Stephen C Phillips www.scphillips.com