't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Spelideeën > DeadDrop
« vorige volgende »

DeadDrop

Voor welke doelgroep is het spel bedoeld Alle leeftijden
Nr.
Deelnemers -
-
Tijdsduur -
Kosten Afhankelijk van de beschikbare materialen
 []

JOTA-JOTI 2013, Elke groep zijn eigen deaddrop; Share-It!

Het thema van de JOTA-JOTI 2013 is Share-it, Wat wil jij delen? Daarop zou je kunnen vragen hoe? In de Cloud? Dropbox? of via E-mail? Wij hebben op onze blokhut geen internet. Dus hoe kunnen we dan delen?  Het antwoord is eenvoudig: Plaats een deaddrop bij je blokhut. http://deaddrops.com/nl/

Deaddrop

‘Dead Drops’ zijn een anoniem, off-line, peer-to-peer file-sharing netwerk. USB sticks worden ingemetseld in muren, gebouwen en stoepranden om zo toegankelijk te zijn voor iedereen. De ideale manier om te delen. Programma’s, foto’s, muziek, noem het maar op. wanneer er niemand op de blokhut is om je binnen te laten kan je eenvoudig je laptop tegen de deaddrop houden om de bestanden op te halen die anderen voor jou hebben achtergelaten.

Hardstikke practisch en gewoon een heel leuk idee. Delen via een ingemetselde USB stick. Daarom deze oproep voor deze JOTA-JOTI: Elke groep zijn eigen deaddrop; Share-It!

Meedoen

Een deaddrop is eenvoudig te maken.

Je neemt een oude USB, stick maakt hem weersbestendig met bijvoorbeeld gas-tape en je metselt hem in een voeg van een muur. Een andere plaats is ook prima zolang je met de USB poort van je laptop op de USB stick kan komen.  Op de site http://deaddrops.com/nl/ staan een aantal instructie video’s en uitleg.

Mischien kan je voor aan of rond je eigen clubhuis nog wel veel leukere oplossingen vinden. Een boom boom in het bos met een USB-stick ingebouwd. Is dat groene data opslag of niet?

Spelen.

Een deaddrop kan je uitstekend gebruiken voor spelen met explorers of roverscouts die beschikken over een of meerdere laptops. Je kan dan zoekopdrachten of een speurtocht houden waarbij de deelnemers bewijzen dat ze een post hebben gevonden door er een bestand of bericht achter te laten. Of door een bestand op te halen vanaf een deaddrop. Laat je fantasie de vrije loop en, deel je ideeen met ons en alle andere JOTA-JOTI deelnemers.

Share-It!


Deaddrop is een idee van Aram Bartholl http://deaddrops.com/nl/