't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Spelideeën > Little Joint
« vorige volgende »

Little Joint

Voor welke doelgroep is het spel bedoeld Scouts, Explorers.
Nr.
Deelnemers 1 groep
10 begeleiders en zendamateurs
Tijdsduur 3,5 uur
Kosten -
 []

Opzet Spel:

Het spel is verdeeld in twee delen. De deelnemers bevinden zich in een verhaal. In dat verhaal zijn zij op zoek naar een geheim agent (=vos) die zich in een vreemd land bevindt. Hij wordt door diverse spionage-diensten opgejaagd (= deelnemers). Hij vlucht weg op zoek naar een attribuut.

Deel 1 De deelnemers gaan (in groepen) op jacht naar deze mobiele 'vos' die zich verplaatst. Deze vos geeft de lokaties door waar hij staat in cryptische omschrijvingen. De vos blijft een x-tijd op dat punt staan. Zaak is het om de omschrijving binnen de tijd op te lossen en zodoende de vos in te halen. Daarnaast kan men proberen om de vos af te snijden door te voorspellen hoe deze zich zal gaan verplaatsen. Dit spel brengt alle deelnemers naar het eindspel-terrein.

Deel 2 De eerste groep deelnemers die op het startpunt van het eind- spel komt ontvangt een attribuut (raket). Dat attribuut moet naar de vos worden gebracht die zich in zijn hol schuil houdt. Het attribuut maakt geluid waardoor de andere groepen hem kunnen lokaliseren en kunnen afnemen. Een begeleider realiseert het geluid d.m.v. een afstandsbesturing.

Benodigd materiaal:

  • postmateriaal;
  • ... x portofoons;
  • kaarten terrein (co-ordinaten);
  • raket + afstandsbediening;
  • uitgetypt verhaal bij spel.

Bron Idee: Radio Interesse Stam (R.I.S.) en Scoutcentrum Buitenzorg, Baarn via Peter Hendriks RRSA Rayon K