't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > JOTA-JOTI het hele jaar door
« vorige volgende »

JOTA-JOTI het hele jaar door

Dat veel scouts enthousiast zijn over de JOTA-JOTI blijkt wel aan de grote deelnemers aantallen elk jaar. Maar dat er een aantal scouts meer wil dan alleen JOTA-JOTI tijdens dat ene weekenin in oktober is wat minder bekend.

Bij JOTA en JOTI staat communicatie en techniek centraal. Communicatie en techniek zijn dingen die je niet alleen tijdens de JOTA-JOTI in oktober kan doen. Je kan het hele jaar door bezig zijn met JOTA en JOTI. Communicatie vervult een belangrijke rol binnen scouting. Scouts leggen contontacten met nadere scouts. Ze wisselen ervaring uit maar ook belevenissen.De technieken die bij de JOTA en JOTI gebruikt worden kan je voor het leggen van contacten het hele haar door gebruiken.

JOTA-JOTI activiteiten kunnen het hele jaar door gehouden worden. Dat kan in je groep, maar ook op regionaal of op landelijk niveau. Je zou om te beginnen in je groep of tijdens een opkomst een chat-activiteit kunnen organiseren. Ook is het mogelijk om een keer een lokale zendamateur uit te nodigen om vanuit je blokhut contacten te leggen met internationale scouting kampen.

Op regio niveau worden ook verschillende activiteiten georganiseerd waarbij communicatie een belangrijke rol speelt. Hide en Seek, en de Cyber Hike zijn daar goede voorbeelden van.

In de volgende hoofdstukken laten we zien wat er allemaal aan JOTA en JOTI achtige activiteiten door het hele jaar worden georganiseerd.