't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > JOTA-JOTI het hele jaar door > iScout
« vorige volgende »

iScout

In navolging van de CyberHike presenteert de stam van de Mr. Bakkergroep uit Zierikzee iScout. Een landelijk spel waarmee je met de leden van jouw Scoutinggroep zo veel mogelijk plaatsen op de aarde (en daar buiten) virtueel gaat bezoeken door antwoorden te vinden op vragen en je scouttechnieken op een nieuwe manier toe te passen! Maar voordat jullie kunnen vertrekken moet er gezorgd worden voor reistijd en visa door opdrachten te doen: foto's en filmpjes maken, teksten schrijven en zo al niet meer. En dat allemaal vanuit je eigen clubhuis!

Voor wie

iScout is bedoeld voor de Explorers, Stam, Plus-Scouts en alles wat daar op lijkt. Maar de Scouts kunnen ook prima meedoen, bijvoorbeeld door te helpen met doeopdrachten. Een Scoutingvereniging mag uiteraard meerdere groepen inschrijven. Zo kunnen bijvoorbeeld de Explorers tegen de Stammers van hun eigen vereniging spelen.

Cyberhike

iScout is zeker geen kopie van de Cyberhike! De overeenkomst is dat het beide een internetvragenspellen zijn voor Scoutinggroepen. Daar houden de gelijkenissen dan ook op. iScout is nieuw, altijd anders en met verrassen de elementen. Een groep van 20 mensen kan makkelijk winnen van een groep van 40 mensen en met alleen wat MSN en Google talent kom je er echt niet.

Het spel

Informatie over het spel kun je vinden op https://iscoutgame.com/nl

iScout Logo