't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Het JOTA-JOTI weekend > Verzekering
« vorige volgende »

Verzekering

Om mee te doen aan de JOTA-JOTI heb je veel spullen nodig. Spullen die meestal niet in eigendom van de groep zijn maar van leden, leiding, zendamateurs, ouders of sponsors. Tijdens een JOTA-JOTI brengen heel veel mensen materiaal in. Veelal is dat privé materiaal maar soms ook materiaal van bedrijven waar mensen werken.

Deze materialen worden veelal belangeloos beschikbaar gesteld en kinderen maken er tijdens de JOTA gebruik van. Veel van die materialen zijn duur. Zo duur zelfs dat een zendamateur daar echt wel een paar jaar voor moet sparen om dat te kunnen kopen. Net als een kampeeruitrusting of het materiaal van een groep is het door de jaren verzameld. Mede daarom komt het regelmatig voor dat een radiozendamateur zijn zender beschikbaar stelt met de duidelijke afspraak: "Alleen hij bedient de zender". Maar daarover verder op meer in 'On the Air; Wel of niet de zender bedienen'

Als JOTA-JOTI organisatie kan je ook wat betekenen. Je kan voor de JOTA-JOTI een verzekering afsluiten. Deze verzekering biedt dat extra stukje zekerheid dat als er iets mis gaat er een fatsoenlijke schadeloosstelling is.

Verschillende zendamateurs zullen zelf aan de groep vragen of ze een verzekering willen afsluiten omdat ze anders eenvoudig niet met hun spullen komen. Er is niets mis mee om zelf als groep het initiatief te nemen en een verzekering af te sluiten. Om het geld hoef je het niet te laten.

Meer informatie over deze verzekering vind je op het internet in de scoutshop on-line onder verzekeringen. Je kan daar inloggen met je scout-id, alle benodigde informatie lezen en downloaden, en on-line een verzekering afsluiten.

Meer informatie in dit handboek onder 'JOTA-JOTI Verzekering'