't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Het JOTA-JOTI weekend > Sponsoring
« vorige volgende »

Sponsoring

De JOTA-JOTI is een goed product om sponsors te werven. Sponsors benader je zou direct mogelijk en liefst (via) mensen die je al kent. Hoewel je kunt proberen een sponsor voor het hele weekend te regelen werkt het goed om sponsors te vragen voor een specifieke bijdrage. Denk hierbij aan het mogelijk maken van de soldeerprojectjes, bij te dragen aan de verzekering of bijvoorbeeld een hoogwerker. Zorg ervoor dat je je sponsors specifiek noemt in persberichten, contacten met media, met een logo in een informatieboekje of bord op het terrein. Hierbij gaat het er niet om dat sponsors dit als ruil willen zien, maar dat je toont dat je blij bent met hun bijdrage.

Tenslotte nog een opmerking: Word nooit te afhankelijk van sponsors. Gebruik het extra geld wat je ontvangt voor niet-noodzakelijke dingen. Koop er bijvoorbeeld duurzaam materiaal van. Op deze manier dek je de groep in voor het geval dat een sponsor wegvalt en blijft de JOTA toch gewaarborgd doordat er nog steeds genoeg eigen geld en materiaal is.

Natura

Aansluitend op bovenstaand stuk is het goed mogelijk om sponsors te benaderen voor een concrete bijdrage.

Een bedrijf dat een hoogwerker regelt is ook een sponsor. Wellicht ken je iemand die weerstandjes, LEDjes en soldeerbouten ter beschikking kan stellen. Bij iemand op het werk valt er vast wel te kopiëren. Deze manier van werken, wederom via-via, levert veel op.