't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Het JOTA-JOTI weekend > Verslag online en op DVD
« vorige volgende »

Verslag online en op DVD

In 2014 is de Landelijke JOTA-JOTI organisatie gestopt met het uitgeven van de DVD.

Op dit moment is onduidelijk of en op welke wijze de landelijke JOTA-JOTI organisatie haar landelijk rapport gaat uitgeven.

 Scouting Nederland geeft al sinds 1975 een landelijk JOTA-rapport uit. De papieren versie werd in 1998 vervangen door een CD-ROM en vanaf 2006 tot 2013 hebben ze een DVD-ROM uitgegeven.

De landelijke JOTA-JOTI organisatie probeert ook het maken van het groepsverslag te vereenvoudigen. In 2005 is daarvoor een JOTA-JOTI weblogsite gemaakt waar iedere groep zijn verslag kan maken, compleet met foto’s, krantenknipsels en losse bijlagen. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een internationaal JOTA-JOTI weblog.

Om een weblog te kunnen maken moet je jou groep aanmelden in de internationale JOTA-JOTI databes op http://jotajoti.org.

De weblogs die gemaakt zijn kan je vinden op http://weblog.jotajoti.org.

Alle weblogs kunnen worden bekeken op het internet. Dezelfde weblogs worden ook gepubliceerd op de JOTA-JOTI DVD. Deze van oorsprong Nederlandse DVD heeft nu ook een internationale versie. De JOTA-JOTI DVD van 2006 werd verzonden aan scouts in meer dan 20 verschillende landen.

De deelnemende groepen zijn zelf de auteurs van deze DVD. Het enige wat jouw groep hoeft te doen, is een weblog te maken op de website.

Heb je echter heel veel informatie dan kun je jouw verslag, foto's of video ook opsturen aan de landelijke JOTA-JOTI-organisatie. Stuur vooraf even een e-mail aan inschrijving@jota-joti.nl