't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Het JOTA-JOTI weekend > Thema
« vorige volgende »

Thema

Al vele jaren hebben scouting groepen tijdens de JOTA-JOTI een thema. Een thema is een prima kapstok om de activiteiten binnen je groep aan op te hangen. Het kan een rode draad zijn die aan alle activiteiten een extra doel geeft.

Een thema is een goed hulpmiddel om JOTA en JOTI meer inhoud te geven. Alleen maar communiceren om te communiceren houd je niet lang vol. Maar als je de scouts weet te prikkelen om een gezamelijk doel te behalen dan wordt het leggen van contacten met andere scouts een veel inhoudvollere bezigheid. Immers je kunt de anderen vertellen wat je allemaal samen met je groep aan het doen bent.

Ben je niet goed in het verzinnen van een thema dan wordt er op landelijk en wereld niveau een handreiking gedaan.

Elk jaar wordt in januari het thema voor de JOTA-JOTI in Nederland bekend gemaakt. Dit gebeurt op de website van de Landelijke JOTA-JOTI organisatie: www.jota-joti.nl De thema's van de landelijke JOTA-JOTI organisatie worden altijd vergezeld van een aantal speciale spelen of activiteiten die je met jouw groep in dat thema kunt doen. Het helpt je bij het voorbereiden van je JOTA-JOTI activiteit.

Naast het landelijke thema is er ook elk jaar op wereldniveau een thema voor JOTA en JOTI. Het wereld thema wordt elk jaar bekend gemaakt in januari of februari en is te vinden op de JOTA-JOTI website van de WOSM: http://jotajoti.info/