't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > On the Internet (JOTI) > Gedragsregels
« vorige volgende »

Gedragsregels

Voor de JOTI gelden net als de JOTA bepaalde gedragsregels. In tegenstelling tot de JOTA waar de overheid de regels stelt en deze ook handhaaft, is het internet gereguleerd door een etiquette. Op het internet is geen politie die de regels kan handhaven, en represailles nemen tegen overtreders is al helemaal een probleem.

Het internet biedt ongelooflijk veel mogelijkheden om te communiceren met scouts over de hele wereld. Daarbij moet je zelf goed oppassen dat je niet de verkeerde tegen het lijf loopt of iemand die zich anders voordoet dan hij werkelijk is.

Tijdens de JOTA-JOTI wordt wereldwijd een veilig gebied geboden voor de scouts en voor ervaren en minder ervaren gebruikers van het internet. Dit veilige gebied zijn de IRC chat-kanalen van ScoutLink.

De JOTA-JOTI-organisatie adviseert scoutinggroepen gebruik te maken van de chat-kanalen van ScoutLink. Deze worden gedurende het gehele weekend gecontroleerd door aangestelde medewerkers van de JOTA-JOTI organisatie.

Voor deze IRC chat-kanalen gelden een aantal huisregels. Als je je daaraan houdt, kun je heel veel plezier beleven aan de JOTI.