't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Bijlagen > Scoutlink regels
« vorige volgende »

Scoutlink regels

Afkomstig van de scoutlink.net site (juli 2008)

De groeiende populariteit van ScoutLink maakt het noodzakelijk om enkele regels en verordeningen te bepalen om zo een veilige en prettige chatomgeving voor Scouts te creëren. De schending van enige van deze regels, afhankelijk van strengheid, kan resulteren in een mondelinge waarschuwing, tijdelijke ban van het netwerk of zelfs in het blokkeren van ISP. Deze regels en verordeningen moeten ScoutLink, de kanalen en de gebruikers beschermen.
Als je schendingen (van welke aard dan ook) van deze regels waarneemt en/of een klacht daarover wilt indienen, kopieer dan het logboek van de chat en e-mail deze aan de desbetreffende Country Coordinator voor verdere actie (zie Council Members).

Gedrag

Gedraag je naar de Scoutingwet en -belofte. Vele problemen kunnen worden vermeden door dit in gedachten te houden.
Jij bent zonder uitzondering verantwoordelijk voor iedereen die gebruik maakt van je computer of nickname op de servers.

Idling (niets zeggen in een kanaal)

Alleen maar in het kanaal zitten of er niets uitvoeren en niet mee chatten is niet toegestaan. Niets is vervelender dan proberen om iemand aan te spreken die er niet is. Wie langer dan 30 minuten idle is, loopt de kans om gekickt te worden door een operator.

Kanalen

Voor een overzicht van de kanalen kijk hier. Of typ /list in je IRC client.

Bots, Scripts en Hostmasks

Onbevoegde bots, scripts en spoofed hostmasks worden niet getolereerd.

Popups / Aliases / IRC Client programmering

Autogreets zijn niet toegestaan. Houd voor popups als richtlijn aan: niet meer dan twee a drie lijnen. (een lijn is 45 karakters lang).

Geluiden

Willekeurige wavs, midi's of mp3's mogen niet in het kanalen worden afgespeeld, tenzij ze deel uitmaken van het gesprek, zoals hello.wav. Als je geluiden met anderen wilt delen, is #sounds daar het kanaal voor.

Taal (-gebruik)

Fout of ordinair taalgebruik is niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor MSN-taal. Typ dus normaal.

Flooden (meerdere zinnen achter elkaar)

Flooding is niet toegestaan.

Badge swoppen

Wij realiseren ons dat het swoppen deel uitmaakt van Scouting is. Beperk dit in het kanaal echter tot een minimum om anderen er niet mee te storen. Een private is dan een oplossing. Je kunt ook altijd terecht in het speciale swapkanaal #collectors.

FServers

Open of openbare fservers worden niet toegelaten.

Persoonlijke informatie

LET OP!! Geef geen telefoonnummer of adres op een kanaal!

IRC Clients

De IRC clients zoals mIRC, X-Chat, BitchX, IRCle, ircII verschillen zeer. Sommige herkennen kleur en plaatjes, andere niet. Houd hier rekening mee.