't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Bijlagen > Met mIRC op IRC
« vorige volgende »

Met mIRC op IRC

De volgende instructies helpen je om mIRC te installeren voor contact met ScoutLink via een standaard(telefoon-)verbinding met het internet. Deze instructies zijn geschreven op basis van mIRC 5.6 dus het kan zijn dat sommige schermen afwijken.

Download mIRC van www.mirc.com en installeer het op je computer.

Start mIRC.

A - Klik op FILE en dan SETUPVul de volgende informatie in voordat je contact maakt met ScoutLink. Vul de volgende velden in:

Echte naam: je kunt hier je echte naam invullen maar doe je dit liever niet dan kun je bijvoorbeeld de naam van je scoutinggroep invullen.

E-mailadres: je moet een geldig e-mailadres invullen. Bijvoorbeeld: khaled@mardam.demon.co.uk Je kan ook jou joti-alias gebruiken die je kan verkrijgen via www.jotajoti.org

Nickname en alternatief: je nickname is de naam waarmee je chat.
Onthoud dat er al vele gebruikers op ScoutLink zijn en dat de nickname die je wilt al in gebruik kan zijn. Vul ook een alternatief in voor als iemand anders jouw nick gebruikt. Zijn ze allebei in gebruik dan komt mIRC met een edit box waar je een andere nick kunt invullen.

Invisible mode (optioneel): hiermee ben je onzichtbaar op een IRC netwerk, behalve als mensen je nick al kennen of wanneer je een kanaal in gaat. De meeste gebruikers van ScoutLink laten dit uit.

B - Klik op ADD om een server toe te voegen

IRC ServersJe kunt de server aanpassen via de add, edit en delete knoppen op het vorige scherm. Je kunt de volgende info invullen over een ScoutLink Server (een lijst van servers vind je hier ):

Description: vul hier in welke server het is.

IRC Server: dit is het adres van de ScoutLink server, bijvoorbeeld: chat.nl.scoutlink.net

Port Number: het poortnummer is 6667.

Group Name: ScoutLink. Hiermee kun je servers in een groep zetten na ze te hebben gesorteerd.

Password: niet nodig op de ScoutLink servers, dus vul niets in tenzij het je gezegd wordt door ScoutLink.

C - Contact met de server

mIRC gaat nu proberen contact te maken met de server. Wanneer dit lukt, verschijnt de identificatie daarvan en de MOTD (Message Of The Day) in je statusscherm. Je hebt contact met ScoutLink.

Wil je nu zien welke kanalen ScoutLink heeft, klik dan op het 'Channellist' icoon []# dat je vindt in de menubalk van mIRC. Door te klikken op 'get List!', krijg je een overzicht van alle kanalen die ScoutLink heeft.Door te dubbelklikken op een kanaal ga je erin. ijvoorbeeld #Dutch