Videolabyrint

Voor welke doelgroep is het spel bedoeld Alle leeftijden
Nr.
Deelnemers 2 of meer personen
1 begeleider
Tijdsduur 30 minuten
Kosten -
 []

Bij dit spel wordt een videocamera of webcam geplaatst op een hoog object. Deze wordt naar de grond gericht.

Binnen op de TV is een parcours op het beeldscherm geplakt dat de man onder de camera moet gaan volgen. De man onder de camera ziet niets van het parcours en moet door middel van PMR- of LPD-portofoons over het parcours gestuurd worden.

materiaal:

bemanning:

1 persoon bij het labyrint en 1 persoon bij de tv.

spelthema:

in de rommelkamer moet op de tast een onderdeel gevonden worden. Alleen de mensen die meekijken via de bewakingscamera kunnen je naar het eind geleiden via de portofoon.

uitvoering:

Er wordt onder de zendmast een labyrint gemaakt op de grond van afzet-lint. De ploeg gaat naar de camera toe. Daar wordt het spel uitgelegd. 1 persoon van de ploeg wordt geblinddoekt op het labyrint gezet met een portofoon in de hand. De andere leden gaan naar de verderop geplaatste TV die van boven het labyrint laat zien. Daar moeten ze met een portofoon de deelnemer op het labyrint over de juiste weg sturen. De lijnen mogen niet geraakt worden.
Iedereen mag een keer lopen, maar denk een beetje aan de tijd!

punten:

Aan het begin heeft elke deelnemer 10 punten. Elke keer dat hij een lijn raakt krijgt hij een strafpunt. Bij 10 strafpunten zijn er dus geen punten meer te verdienen voor deze persoon.

duur:

iedereen een keer in doolhof


Bron: PE1MEW