't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Spelideeën > Tips en Truuks > Gratis koptelefoons
« vorige volgende »

Gratis koptelefoons

Tijdens de JOTA-JOTI zijn koptelefoons bijzonder welkom om mee te kunnen luisteren met de radioamateur of om het geluid van teamspeak te beperken. Het zorgt er niet alleen voor dat het rustiger in het clubhuis wordt maar ook dat de deelnemers geconcentreerd aan hun activiteit kunnen mee doen.

Koptelefoons zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar en ook voor zeer uiteenlopende prijzen. je kan ze ook gratis verzamelen:

Gaat jij of iemand die je kent op vakantie naar een verre bestemming dan is dat meestal met het vliegtuig. Een lange reis die meestal 3 uur of meer duurt. Om de tijd tijdens de reis te doden kan je een film kijken, of een radioprogramma beluisteren. In enkele gevallen is er zelfs een game console ingebouwd in de stoel voor je.

Bij die vluchten krijg je altijd koptelefoons uitgereikt die voor eenmalig gebruik zijn en je na je vlucht mee mag nemen uit het vliegtuig. Die koptelefoons zijn uitstekend te gebruiken voor de JOTA-JOTI!Vraag daarom aan iedereen waarvan je weet dat die gaat vliegen of je zijn koptelefoons mag hebben! Op die manier krijg je eenvoudig prima koptelefoons voor jouw JOTA-JOTI activiteit.

Noodzakelijke aanpassing

In de meeste gevallen zit er een afwijkende stekker op de koptelefoons die alleen gebruikt wordt in de vliegtuigen. Deze moet je vervangen voor een normale 3,5 mm stereo jack steker die gebruik wordt voor bijvoorbeeld je MP3 speler. 3,5 mm jack stekers kan je goedkoop kopen bij bijvoorbeeld Conrad: http://www.conrad.nl

Afwijkende stekkers.