Share Box

Voor welke doelgroep is het spel bedoeld Alle leeftijden
Nr.
Deelnemers -
2 begeleiding
Tijdsduur -
Kosten +/- 50 Euro
 []

De Share Box is een idee op basis van een Pirate Box en is gemaakt voor de JOTA-JOTI 2013, Share-It!

Bouw je eigen ShareBox

Het thema van de JOTA-JOTI 2013 is Share-it, Wat wil jij delen? Daarop zou je kunnen vragen hoe? In de Cloud? Dropbox? of via E-mail? Daar hebben we een goede oplossing voor: De ShareBox. Een ShareBox is en wifi-hotspot waar je programma’s, foto’s, muziek, en nog veel meer kan delen. Je kan er ook met de andere gebruikers van de ShareBox chatten, vertellen over je belevenissen en wat je hebt gedeeld.

De ShareBox zet je eenvoudig tijdens je opkomst op tafel. Met je smartfone meld je jezelf aan en de surft over de ShareBox naar je programma van die avond of de foto’s van de opkomst van vorige week. Een ShareBox zou je kunnen vergelijken met een HappyMeal; een mooie verpakking met lekkers en een verrassing.

Pirate Box

Meedoen

Een ShareBox is wel een technisch speeltje. Je moet hem zelf maken of iemand van jou groep moet kennis hebben van Wifi routers, firmware, een beetje IP en wat geduld. Wanneer er niemand in jou groep is die dat kan is het natuurlijk eenvoudig om op zoek te gaan naar iemand die het voor je kan maken.

Op het internet is alle informatie te vinden. Ook over de mogelijke problemen die je kan tegenkomen en hoe je ze moet oplossen. Via de onderstaande linken kan je meer informatie vinden over hoe je een ShareBox kan maken en welke spullen je er voor nodig hebt. Voor niets gaat de zon op maar wanner je het slim doet kan je voor een paar tientjes een eigen ShareBox maken.

Wij hebben onze eerste ShareBox gemaakt op een Raspberry-PI. Dat is een heel gaaf computertje dat nog veel meer kan.

Spelen.

Een deaddrop kan je uitstekend gebruiken voor spelen met explorers of roverscouts die beschikken over een of meerdere laptops. Je kan dan zoekopdrachten of een speurtocht houden waarbij de deelnemers bewijzen dat ze een post hebben gevonden door er een bestand of bericht achter te laten.  Of door een bestand op te halen vanaf een deaddrop.

Speciaal voor de JOTA-JOTI 2013 hebben we website van een Pirate Box aangepast aan de JOTA-JOTI en het thema.

Pirate Box GUI 2.0 Pirate Box.

Share Box GUI 2.0 Share Box.

Laat je fantasie de vrije loop en, deel je ideeen met ons en alle andere JOTA-JOTI deelnemers.

Share-It!

Download

De Share Box website voor op de Pirate Box is straks hier te downloaden. Heb je al vragen? neem dan contact op via het contact formulier.


Pirate Box is een idee van David Darts: http://daviddarts.com/piratebox-diy/