Internationale kampen

Ook tijdens internationale scouting kampen zijn er activiteiten op het gebied van radioscouting. Tijdens dergelijke kampen worden JOTA activiteiten aangeboden aan de deelnemers maar er is vaak ook een JOTA station actief.

Een JOTA station op een internationaal kamp bestaat uit zenders, antennes, en radioamateurs (die zelf meestal ook scout zijn). Net zoals bij de JOTA. Deze radiostations willen over de hele wereld contacten leggen met andere scouts en kampen en vinden het leuk als ze jou achter de andere kant van de microfoon treffen!

De meeste internationale scouting kampen vinden plaats in de zomer.
Het is een leuk idee om midden in de zomer een radioamateur uit te nodigen op jou blokhut en samen met hem contact te maken met een internationaal kamp. Een dergelijke verbinding wordt altijd bevestigd met een mooie QSL kaart.

Wil je weten wat er zoal aan bijzondere stations actief is? kijk dan op de website van de Wereld JOTA organisator van de WOSM. Zijn website is op: http://home.hetnet.nl/~kava04un/

Radio Scouting op de Wereld jamboree

Tijdens elke wereld jamboree is er een JOTA station actief vanaf het kampterrein. In 1995 in Nederland was dat PA6WSJ.

GB100S en GB100BI

2007 was een speciaal jaar. Tijdens de wereldjamboree waren er 2 bijzondere stations actief: GB100S en GB100BI. GB100S stond op het terrein van de wereldjamboree en GB100BI op Brownsea island.In 2011 was SJ22S actief vanuit Zweden.De website van Sj22S kan je vinden op: http://sj22s.simplyscouting.se/

Zoals je ziet zijn er veel gelegenheden waarop actief met JOTA en JOTI wordt gewerkt.