Inleiding

In dit handboek vind je uitgebreide informatie over de JOTA en JOTI en de organisatie van deze activiteiten binnen jouw scoutinggroep. Het handboek is geschreven door organisatoren van JOTA en JOTI op basis van hun vele jaren ervaring met JOTA en JOTI. Daarnaast is dit handboek aangevuld met allerlei tips en voorbeelden die door veel verschillende scouts en zendamateurs zijn verzameld en aangeboden aan dde auteur van dit handboek.

Veel informatie is daarom ook beschikbaar in Word (Office 2013) formaat, zodat het is aan te passen en eenvoudig te gebruiken bij jouw JOTA-JOTI-programma. Daarnaast is informatie beschikbaar in PDF formaat. Een reader daarvoor kun je downloaden bij Adobe. Daar waar mogelijk staan op deze site links naar deze informatie. Het is voor elke JOTA-JOTI-deelnemer zeer aan te raden om ook de JOTA-JOTI-DVD goed te bekijken.

Dit handboek beoogt niet volledig te zijn. Opmerkingen en aanvullingen zijn zeer welkom.

Zolang de informatie uit dit handboek voor JOTA-JOTI, scouting of zendamateur doeleinden gebruikt wordt, mogen onderdelen worden overgenomen voor eigen gebruik.

Ik hoop dat dit handboek een welkome aanvulling is op jullie JOTA en JOTI-programma’s.

Yours in Scouting,

Remko (PE1MEW)

MyAvatar JOTA-JOTI Handboek