't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Bijlagen > JOTA Insignes > Kwalificatieteken Novice
« vorige volgende »

Kwalificatieteken Novice

De kwalificatie zendamateur is een officiële kwalificatie binnen de Scout Academy van Scouting Nederland. Hij wordt dan ook als zodanig binnen Scouts On Line (SOL) geregistreerd door de Landelijke JOTA-JOTI organisatie. Het is dus een insigne dat alleen verkregen kan worden door leden van Scouting Nederland en alleen wanneer een kopie van het registratiebewijs van het Agentschap Telecom wordt opgestuurd.

Het kwalificatie teken zendamateur Novice is in 2012 geintroduceerd.

Kwalificatie teken zendamateur Novice

Het kwalificatieteken zendamateur kent de Novice kwalificatie voor iedereen met een Novice registratie en de Full kwalificatie voor de mensen die een Full registratie hebben.

De insignes zijn geinspireerd op de logo’s die radioamateur verenigingen gebruiken. Kijk maar eens naar de logo’s van VERON, VRZA, UBA, USKA, en ARRL.

SN Kwalificatie teken Novice

Het insigne draagt de kenmerkende elektrotechnische symbolen voor het ingangsschema van een zender en ontvanger. De parallel kring die het gewenste signaal uitflitert. Het insigne van de Novice kwalificatie heeft een ontvangst antenne. Dit symboliseert de novice die leert door te luisteren. Het is een goed gebruik om op de banden eerst te luisteren voor het zenden. Het insigne van de kwalificatie Full heeft een zendantenne omdat na het luisteren en ontvangen het zenden komt.

Het kwalificatie teken aanvragen

Wat moet je doen? Allereerst moet je je aanmelden in SOL voor de kwalificatie zendamamateur. Dat doe je via deze link Externe link.

Wanner je een bevestiging hebt ontvangen stuur je een scan van je registratiebewijs aan kwalificatieregistratie@jota-joti.nl.

Denk daar bij aan het formaat. Minimaal 1000 pixels breed en maximaal 2 MB groot.

Wanneer je kwalificatie is geaccepteerd ontvang je bericht. Daarna kan je het kwalificatie teken bestellen bij de scoutshop. Kwalificatie tekens in de scoutshop Externe link