't Handboek JOTA-JOTI JOTA-JOTI logo

Home > Achtergrond JOTA > JOTI
« vorige volgende »

JOTI

Om meer scouts de kans te geven elkaar te ontmoeten wordt jaarlijks tegelijk met de JOTA de JOTI georganiseerd. JOTI is de afkorting van Jamboree On The Internet.

Het initiatief om aan de JOTI deel te nemen gaat bij voorkeur uit van de leden van de scoutinggroep. Je kan JOTI aanbieden als een activiteit voor de hele groep of aan een enkele speltak. Wat denk je van "Een opkomst chatten met scouts over de hele wereld"?

Het internet is een goedkope manier om zowel nationaal als internationaal te communiceren met scouts over de hele wereld. Overal ter wereld zijn er mogelijkheden om toegang te krijgen tot het internet. De contacten zijn live of met weinig vertraging en je kan er informatie uitwisselen over scouting, een nieuwe vriendschap opstarten of onderhouden, een project starten...

Als je de taal van de scout aan de andere kant van de wereld niet zo goed begrijpt, heb je de kans het bericht nog eens te lezen, een woordenboek je te laten helpen. Kortom, het kan heel wat drempels wegnemen.

De hele dag achter een scherm?

JOTI is communicatie en het spreekt voor zich dat er heel wat spel-activiteiten off-line rond communicatie verzonnen kunnen worden. Daar bovenop kun je nog activiteiten opzetten om internet in jouw blokhut te krijgen. Dat kan een uitdaging op zich zijn.

Het is in principe heel eenvoudig om individueel mee te doen aan de JOTI.
Alles wat je nodig hebt is een connectie op het internet, een pc kan daar handig bij zijn ;-)

In de volgende hoofdstukken staan we stil bij de relatie JOTI - JOTA en hoe een radioamateur daar een heel waardevolle rol in kan spelen. Ook staan we stil bij het 'verkennen van het internet' waarbij we het verkennen van het internet vanuit het spel van verkennen belichten. Beide delen geven een ander gezichtspunt op JOTI en hoe je daarmee aan het werk kunt.

Tot slot staan we stil bij de 'Omgangsvormen op het internet' en hoe we een veilige plek creëren op het internet.