Start

Dit is 't handboek JOTA-JOTI:

Voor de scouts:

Dit handboek helpt scouts, leiding, en zendamateurs bij het organiseren van een JOTA, JOTI, of JOTA-JOTI voor hun scoutinggroep. Daarnaast kan je dit handboek ook gebruiken tijdens het voorbereiden opkomsten of andere scouting activiteiten. We hebben dit handboek boordevol gestopt met handige tips, programma's en voorbeelden van andere scouting groepen.

Kortom, een naslagwerk voor starters maar ook de meer ervaren deelnemers aan JOTA en JOTI.

JOTA-JOTI met de Bevers in 2012

JOTA-JOTI 2012

Voor al die andere bezoekers

Dit handboek helpt natuurlijk niet alleen scouts. Het is er ook voor zendamateurs die met de JOTA actief aan de gang willen en meer willen weten van de achtergrond van JOTA-JOTI en de scouts die er mee bezig zijn. Uiteraard is dit handboek ook interessant ook voor al die andere mensen die aan de gang willen met techniek en communicatie voor de jeugd.

Jouw bijdrage is welkom!

Jouw bijdrage is zeer welkom. Dit handboek is een smeltkroes van de 'Best practises' van héél véél scouts, scoutinggroepen, en zendamateurs. Zij hebben er aan bijgedragen om van dit handboek te maken wat het nu is.

Telkens weer komen er nieuwe dingen waar je bij de JOTA-JOTI rekening mee moeten houden of mogelijkheden die gebruikt kunnen worden bij de JOTA-JOTI. Jij, de lezer van dit handboek, heeft daar de meeste ervaring in daarin wil ik graag anderen laten delen.

Heb je speltips, ideeën, of ervaringen die je met anderen wilt delen? laat het dan aan mij weten. Met jouw ervaring kan ik dit handboek nog veel mooier en interessanter maken.

Aanvullingen ontvang ik graag via het E-mail formulier Stuur mail met het contactformulier.

Dit handboek op de JOTA-JOTI DVD

In 2008 ben ik begonnen met het schijven van dit handboek. Het resultaat van dit werk staat op de DVD van de JOTA-JOTI 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012! Deze DVD's zijn verstuurd aan alle deelnemers die in de voorgaande jaren hebben meegedaan aan de JOTA-JOTI. Sinds 2013 is de Landelijke JOTA-JOTI organisatie gestopt met het uitgeven van de JOTA-JOTI DVD en wordt dit handboek niet anders uitgegeven dan via het internet.